Aanbrengen van antifouling

 

 • Een boot welke in het water ligt krijgt te maken met aangroei van kleine organismen, mosselen en algen aan de romp. Dit kan er onschuldig uitzien, maar samen vormen deze organismen een enorme massa. Het gevolg hiervan is dat de aangroei zorgt voor nadelige vaarprestaties. Dit is allemaal makkelijk tegen te gaan met antifouling, waarmee u voorkomt dat deze kleine organismen zich vasthechten aan uw boot. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat uw boot beter geconserveerd blijft. Antifouling is speciale verf waar biociden, koper, chloorrubber en aangroeiwerende middelen zijn toegevoegd. Deze middelen voorkomen dat er aangroei ontstaat. 

  Het niet aanbrengen van antifouling op het onderwaterschip zorgt niet alleen voor de aangroei van een flinke baard (aangroei van organismen), maar heeft ook op de langere termijn nadelige gevolgen. De volgende problemen kunnen ontstaan:

 • Snelheidsverlies. De aangroei zorgt voor extra weerstand en massa, waardoor uw boot een halve tot wel twee mijl per uur langzamer zal varen.
 • Hoger brandstofverbruik. Om de gewenste snelheid te halen is extra vermogen nodig van de motor. Dit zorgt voor een hoger brandstofverbruik, wat op kan lopen tot 30%.
 • Aantasting van onderlagen en corrosie. Hierdoor zal u eerder genoodzaakt zijn om groot, en vooral duur, onderhoud uit te voeren.
 • Versneld optreden van osmose bij polyester boten. Dit zorgt er voor  dat het polyester wordt aangetast, en zorgt ook weer voor groot, en duur, onderhoud.
 • Verminderde levensduur van uw boot. Het niet aanbrengen van antifouling kan er voor zorgen dat de levensduur van uw boot aanzienlijk verminderd wordt, door de hierboven genoemde punten
 • Verminderde waarde van uw boot. Een aangetaste en slecht onderhouden romp zorgt er voor dat uw boot een stuk minder waard is.

  Om al deze nadelen tegen te gaan is het dus belangrijk om een boot, welke voor langere tijd in het water ligt, te voorzien van antifouling. In mijn werkplaats beschik ik over alle benodigdheden om dit voor u te verzorgen.

Bel nu